Vad menas egentligen med snabblån?

Snabblån är en term som man ofta hör, men vad menas egentligen med denna typ av lån, och är det bra att ta dem? Detta ska vi försöka svara på i denna artikel!

För det första är snabblån utvecklade med ett specifikt syfte i åtanke och det är att hjälpa personer som har tillfälliga problem med att inte ha tillräckligt mycket kontanter, t.ex. för att lönen tog slut lite för tidigt innan nästa löning, eftersom man åkt på oväntade utgifter och så vidare.

Med anledning av detta kan man få ett snabblån mycket snabbt för att klara dessa situationer, vilket gjort att det utvecklats mycket snabba metoder för att både ansöka om snabblån och få dem utbetalda. (Man kan ansöka om snabblån antingen per sms eller via nätet)

Av samma anledning kan dock inte snabblån tas på större summor, utan är det så att man är i behov av ett större lån, bör man i så fall se sig om efter en annan lånelösning.

snabblån

I regel kan man ta snabblån på mellan 500 kronor till 5000 kronor, men detta varierar även något, beroende på olika lånegivare.

I regel betalar man inte ränta för att ta ett snabblån, men givetvis innebär detta inte att snabblån är kostnadsfria på något sätt, även snabblåneföretagen måste ju tjäna pengar på något vis. Det sätt man löst detta på är att man betalar en uppläggningsavgift eller liknande för att ta ett snabblån, och exakt hur stor denna avgift är, beror på vilket företag man lånar av. Skillnaderna när det gäller avgifter är faktiskt förhållandevis stora, så det kan även löna sig att jämföra priser mellan olika snabblåneföretag, för att försöka hitta det billigaste.

Man ska heller aldrig ta ett snabblån utan att ha läst igenom villkoren noga. Där hittar du nämligen mycket viktig information, så som hur återbetalning sker, vad som händer om du betalar tillbaka för sent och så vidare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *