Skaffa kreditkort med låg ränta

Att ha ett bankkort med kredit är onekligen väldigt bekvämt, speciellt med tanke på att man inte behöver ta ett lån för att få pengar – utan att det räcker med att bara betala med ett annat kort och således bara ta ett lån på den summan som man faktiskt behöver låna. Att skaffa kreditkort är enkelt och görs via ansökningsformulär på nätet.

Kreditkort – eller snabblån?

Om du ska låna 5000 kr så har du egentligen två val; antingen tar du och lånar pengar med snabblån eller så bör du skaffa kreditkort. Fördelen med kreditkortet är att du bara lånar det du verkligen behöver istället för att du estimerar ett belopp du vill låna.

Är du i behov av att låna pengar?

Många av oss hamnar i situationer där vi behöver öka vår ekonomiska kapacitet under en temporär tid. Det är då en bra alternativ att skaffa kreditkort, för att helt enkelt få en köpkraft man inte annars kan ha. Det är väldigt enkelt att skaffa ett kreditkort, så det är egentligen ingen större tankekraft som behövs innan man gör en ansökan.

Vilket kreditkort är billigast i jämförelsen?

Det beror på vilket belopp du beräknar låna genom krediten på kortet. Det första som kan vara aktuellt att kolla på är hur många kreditfria dagar som ett kreditkort har då det inom den perioden är kostnadsfritt att låna pengar via bankkortet. Sedan får man se över vilken effektiv ränta som kommer att debiteras och faktureras.

Skaffa kreditkort

Bekvämlighet med kreditkort

Principen med kredit och lån i allmänhet är att man som individ har en betalningsvilja för en högre köpkraft än man egentligen har. Genom ett kreditkort hamnar man på en mikromarknad där lån sker med små belopp och stor frekvens.

Snabblån, istället?

Vill du istället låna pengar snabbt för att kompensera en stor utgift du inte förväntade dig, då kan det vara bättre att ta någon form av snabbt smslån. Att ta ett lån binder dig under en specifik tid, jämfört med ett kreditkort som är ett flytande lån som inte tar slut förrän du betalat tillbaka allting.

Spara genom att jämföra

Istället för att ta det första kreditkortet du ser via en reklam eller en länk, var noga med att jämföra alla olika kreditkort med hjälp av en kreditkort jämförelse tjänst.  Du kan spara flera tusen kronor om året i ränta på det. En kreditkort jämförelse sparar dig garanterat pengar jämfört med att du bara hade valt ett slumpat.

Låna pengar med kreditkort

Vad är det som skiljer att låna pengar med kreditkort jämfört med att låna pengar på banken? Med kredit på ett bankkort har du större flexibilitet i vad du utnyttjar och hur du betalar tillbaka krediten. Med ett banklån är det mindre flexibelt och då bestämmer du dig dessutom för ett belopp till en början och sedan får du nöja dig med det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *