Information om snabblån för låntagare

Funderar du på att ta snabblån? Det kan vara ett mycket bra beslut, eftersom ett snabblån lätt och smidigt kan hjälpa den som behöver lite extra pengar i vardagen. Dock är det alltid viktigt att veta exakt hur denna låneform funkar när man ska ta ett snabblån, så att man vet vad man kan förvänta sig. Om du känner att du inte riktigt har full koll på detta, så fortsätt läs. Det är just hur snabblån egentligen fungerar som kommer att benas ut i denna artikel!

Vad är snabblån egentligen till för?

Detta är något som man först och främst måste ha klart för sig, eftersom snabblån som låneform skiljer sig från många andra vanligt förekommande låneformer. Tanken bakom snabblån är nämligen inte att hjälpa dig köpa dyra bilar eller andra prylar, utan syftet är snarare att vara till hjälp när man har lite ont om pengar tillfälligt.

snabblån för låntagare

Detta innebär egentligen tre saker:

  • Att man endast kan ta snabblån på mindre summor.
  • Att det går snabbt att ansöka om lånen samt få dem utbetalda.
  • Att man måste betala tillbaka lånet snabbt.

Om du anser att detta stämmer in på din situation kan snabblån vara ett bra alternativ för dig, men om du t.ex. vet att du inte kommer att kunna betala tillbaka ditt snabblån relativt snabbt, så rekommenderar vi istället en annan låneform.

Hur ansöker man om snabblån?

Detta gör man antingen via sms, eftersom i princip alla snabblåneföretag har en speciell sms tjänst för detta, eller via lånegivarens hemsida. Båda alternativen går dock lika snabbt och det finns inte heller någon skillnad när det gäller vilket lån man i slutändan får.

Vad kostar ett snabblån?

Det beror på vem du lånar av. Prisskillnaderna är nämligen ganska stora. Man betalar dock aldrig någon ränta för ett snabblån, utan istället är det någon form av avgift, t.ex. en uppläggningsavgift, som man betalar.

Om du vill veta mer om kreditkort så kan vi rekommendera bloggen kreditkort.tips.

För våra norska läsare så rekommenderar vi Jimmy Jansson forbrukslån uten sikkerhet.